Adsm Ünit Sayısı Ve Hekim Sayısı Arttırılıyor

Yalova Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı Yalova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki ünit ve hekim sayısının arttırıldığı müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı yazılı bir açıklama yaparak ağız ve diş hastalarına yönelik sunulan hizmetin iyileştirildiğini bildirdi. Kaşıkçı yaptığı açıklamada, “İlimiz nüfusu TÜİK verilerine göre her yıl 10 – 15 bin arası artmakta olup, yaz nüfusumuzun çok yoğun olması sebebiyle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde aktif olarak kullanılan 28 adet diş ünit sayısının arttırılması karar alınmıştır. ADSM üst katında bulunan yaklaşık 550 metrekarelik alana 12 adet diş üniti eklenerek mevcut ünit sayısının 40 olması yönünde Bakanlığımızdan gerekli izinler alınmış ve inşaat dönüşüm projesi başlatılmıştır. 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle yeni ünitlerin hizmete açılması öngörülmektedir.

Hekim ve ünit sayımızın arttırılması yanı sıra diş hekimliği uzmanlık branşlarında da çalışmalar devam etmektedir.2 ortodonti uzmanı göreve başlamış olup; çok kısa dönemde hasta kabulüne başlayacaklardır. Diş hekimliği uzmanlık alanlarından 1 restoratif diş hekimi, 1 cerrahi, 1 çocuk, 1 endodonti, 1 diş eti hastalıkları ve 1 protez uzmanı kadrosu alınmış kadrolara hekim atanması beklenmektedir.

İnşaat çalışmalarının bitimi ile merkezimize uzman diş hekimlerinin atanması ile genel anestezi altında engelli vatandaşlarımızın tedavilerine devam edilecek, yapılmakta olan implant uygulamalarının yanı sıra ortodonti ve diğer uzmanlık alanlarında da hizmet başlayacak ve böylece vatandaşlarımızın diş tedavisi için il dışına sevk edilmesinin önüne geçilecektir” dedi.