Öğretmen Açığı Yok Fazlası Var

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, diğer illerde öğretmen açığı yaşanırken Yalova’da durumun tam tersi olduğunu ifade etti. Yurtman, ilde 70 civarında öğretmen fazlası olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Yalova’nın öğretmen açısından Türkiye’nin şanslı illerinden biri olduğunu söyledi. Birçok ilde öğretmen açığı yaşanırken Yalova’da tablonun tam tersi olduğunu ifade eden Yurtman, 70 civarında öğretmen fazlası olduğunu kaydetti. Yurtman, 70 öğretmeni görevlendirmekte zorluk çektiklerini de sözlerine ekledi. Yurtman, Yalova’da öğretmen fazlasının olmasının sebebinin ise zorunlu eş durumu atamalarından kaynaklandığını belirtti.

YGS’de Başarı Bekliyoruz

Yurtman, geçtiğimiz haftalarda yapılan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) yine bir derece beklediklerini kaydetti. Yalova’nın yılların verdiği tecrübe birikimiyle başarısını sürdüreceğini belirten Yurtman, “Başarı birden elde edilecek bir şey değil. Yıllar içerisinde gerçekleştirecek bir şey. Yalova da bunu başarmış durumda. Bunun hem korunup hem artması gerekiyor. İnanıyorum ki bu yılki YGS’de de derece elde edilecektir” dedi.