Coşkun, "Bremen Mızıkacıları Gibisiniz"

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, bayram kutlamaları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye veryansın etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Coşkun, “Senin cürümün ne? Bu seni aşar” dedi. Coşkun, Muharrem İnce ve CHP için ise, "Bremen Mızıkacıları" benzetmesi yaptı. AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin hükümete ve Başbakan'a yönelik bayram eleştirilerine cevap verdi. İnce'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için “AKP il başkanları dışındaki tüm parti il başkanları ve yöneticileri ile birlikte Atatürk Anıtına çelengimizi koyalım” şeklinde yaptığı alternatif kutlama çağrısını da değerlendiren Vekil Coşkun, “Muharrem İnce'nin açıklaması çok seviyesiz bir açıklama. Terbiye sınırlarını zorlayan bir açıklama. Siyasetçiye yakışan bir açıklama değil. İnce, Yalova'da gittikçe yorgun ve hırçın bir tavır sergiliyor. Muhalefette de olsa yoruldu sanırım. Hiçbir şey yapamamanın ve çaresizliğin verdiği bir hırçınlık bu. Yapılan açıklamayı Yalova halkı ibretle ve dehşetle izledi. Konuşmasında, Başbakanımızı, iktidarı, bu ilin valisini, kamu görevlilerini hedef alması onu çok komik ve acınacak bir duruma düşürüyor. Senin cürümün ne. Neyin meydanını okuyorsun. Bunlar seni aşar. Kendi kendisine tavır yapıyor. Bu tip etkinlikleri adeta bulandırıyor. Dün ki bayramlaşmanın kuralları öyleydi, bugün de böyle. Bu abartılacak ve başka yerlere çekilecek bir şey değil. İnce, bu halka bir şey yapamasa da bari bu tip etkinliklere katılıp bir ağırlık hissettirmesi gerekir. Maalesef kötü bir örnek. Kendi partisi için bile kötü bir örnek. Bağırıp, çağırıp, küfür edip puan kazandığını sanıyor. Halk bunlara gülüyor, kızıyor, öfkeleniyor. Sen bir seviyene baksana. Sen bu kadar konuşuyorsun da CHP'de gık çıkartıyor musun, kendi partindeki demokrasiye bir bakıyor musun. Bu Muharrem İnce'nin huyu oldu. Muharrem İnce'ye çok da cevap vermek istemiyoruz ama bu son sözler çok haddini aştı. O zaman adama sorarlar Yalova'nın Kurtuluşu Kutlamaları'nın hangisinde vardın? Neredeydin?" dedi.

"Cumhuriyet Bayramı'nı da Gümbür Gümbür Kutlayacağız"

İnce'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yaptığı alternatif kutlama çağrısını da değerlendiren Coşkun, “Biz devletimizle, milletimizle tatlı bir bayram kutladık. Buna da devam edeceğiz. Atatürk sevgisi ve Atatürk'e bağlılık bu ülkeye daha iyi hizmetle olur. AKP bunu 10 yıldır ispat etti. Agresif söylemlerle, alternatif programlarla Atatürk sevgisi falan olmaz. Diğer partilerin de bu tip çağrılara kulak asacağını sanmıyorum. Bu tür çağrılar beyhude çağrılardır. 30 Ağustos'u nasıl kutladıysak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da halkımızla, aynı ruh ve coşkuyla gümbür gümbür kutlayacağız. CHP'de ve özellikle Muharrem İnce'de bir hazımsızlık ve telaş var artık" şeklinde konuştu.

"Başbakanla Saz Arkadaşı Olmaktan da Yol Arkadaşı Olmaktan da Gururluyuz"

Coşkun, İnce'nin Başbakan ve Bakanlarla ilgili, "Başbakan ve saz arkadaşları" benzetmesine de cevap verdi. Coşkun, "Bizler Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la saz arkadaşı olmaktan da, yol arkadaşı olmaktan da gurur duyuyoruz. Bu halk adeta, Bremen Mızıkacıları'nı aratmayan her kafadan farklı sesin çıktığı CHP'den de, ağzıma almaktan utandığım o cümleleri kuran Muharrem İnce'den de zamanı gelince hesap soracak. Muharrem İnce her konuşmasında bu ülkeyle ilgili karanlık tablolar çizse de, umutsuz senaryolar ortaya koysa da Türkiye modern dünyadaki hedefine emin adımlarla yürüyor. Bu yürüyüş CHP'nin de İnce'nin de kimyasını bozmuş olsa gerek ki, bir yalancı pehlivan gibi hükümete, yargıya, bürokratlara çatıp duruyor. Ben İnce'nin bu kötü sözlerden de, uzlaşmaz, saldırgan tavırdan da bir an önce uzaklaşmasını öneriyorum” dedi.