İlmek İlmek Sanat Dokuyorlar

Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü Nakış Kursu Kursiyerleri tarafından yapılan Nakış örnekleri görenleri büyülüyor. Bir birinden güzel çalışmalar yapan kursiyerler bu sayede meslek sahibi oluyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslar ilgi görüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Nakış Kursu da en çok ilgi kurslardan birisi olmayı sürdürüyor. Kursiyerler eğitmenleri gözetiminde nakış işlemenin en ince detaylarını öğreniyorlar. Bunun bir sanat olduğunu bildiklerini belirten kursiyerler, “Nakış sadece bir el işi olarak yorumlanamaz. Bu kültürümüzün bir parçası. Bir sanat dalı olarak nitelendirilmelidir. Gelinlerimizin örtüsü, baba annelerimizin bizlere yadigarı bazen de annenin kızına en güzel hediyesi olan bu nakışlar onu oluşturan kişinin duygularının ilmek ilmek sanata dönüşmüş halidir. Kültürümüzün bu denli önemli bir parçası olan bu sanatı öğrenmekten çok mutluyuz” diye konuştular.

İşlenen nakışların ev ekonomisi için bir gelir kapısına da dönüştüğünü hatırlatan kursiyerler, “Bu kursu tamamladıktan sonra elimizde bir mesleğimiz olacak. İşlediğimiz nakışlar ev ekonomimize katkı sunan bir gelir kapısına dönüşecek. Bize bu imkanı tanıyan Yalova Halk Eğitim Müdürlüğüne yürekten teşekkür ediyoruz” dediler.

Kursların korona virüs tedbirlerine uyarak devam ettiğini hatırlatan Yalova Halk Eğitim Müdürü Sadrettin Doğan ise, “Kurslarımıza başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız kurumdan bilgi alabilirler. Halen süren kurslar var. Açılmak üzere olan kurslar var. Bunlara katılabilirler” dedi.