Cengiz Mete Yalova’da İncelemelerde Bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete Yalova’ya gelerek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Mete bu kapsamda yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerle de sohbet etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
yalovamiz.com

Okulların açılması nedeniyle incelemelerde bulunmak için Yalova’ya gelen Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol u makamında ziyaret ederek hazırlıkları değerlendirdi. Misafirini makamda ağırlayan Yeniyol, Mete’ye hediye takdim ederek ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi'ndeki Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nı ziyaret eden Genel Müdür Cengiz Mete ve Yalova Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, gidilen okullarda bahçe ve binalara giriş için alınan düzen, koridor ve salonlarda alınan tedbirler, temizlik ve dezenfekte çalışmalarını da denetlediler.

Daha sonra ortaöğretim okul müdürleri ile yüz yüze eğitimin tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Okul müdürlerinden yapılan son hazırlıklarla ilgili bilgi alan Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete, bu anlamda alınan kararları da paylaştı. Ardından sınıfları gezerek yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerle bir araya gelen Mete burada Destekleme ve Yetiştirme Kursları hakkında bilgiler aktardı. Öğrencilerin bu süreçte iki gün okula gelip giderek takiplerinin yapılacağını; süreç olumlu yönde ilerlerse Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda diğer sınıflarında okula başlayabileceğini söyledi. Genel Müdür Mete, "Önceliğimiz siz öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır. Sizlerden tek ricamız sağlımız için belirlediğimiz maske, mesafe ve hijyen kurallara hassasiyetle uymanız." ifadelerini kullandı.

Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete okullarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Mete son olarak okula adını veren Şehit Osman Altınkuyu'nun ailesini de  ziyaret ettikten sonra Yalova’dan ayrıldı.