Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite 3 Dev Projeye Kilitlendi

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci Yalova’nın geleceğinin sanayi ve tarımda değil, eğitim ve turizmde olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2020 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Üniversite 3 Dev Projeye Kilitlendi

 Rektör Cebeci bu nedenle 3 önemli dev proje için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Cebeci, “Biz eğer Termal’de Fizik Rehabilitasyon Merkezi, Çiftlikköy’de Kongre Merkezi ve Yalova merkezde de Tıp Fakültesini hayata geçirebilirsek Yalova ciddi bir atağa kalkar. Bu sayede Yalova’ya önemli bir ilerleme sağlamış oluruz” dedi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci üniversitenin hedeflerine ulaşması, Yalova’ya katkı sağlaması ve ilin ekonomik, kültürel ve sosyal hayatını canlandırması amacıyla gece gündüz demeden çalışıyor. Bu kapsamda üretilen projelerin hayata geçirilmesi için de tüm gücünü ortaya koyan Prof. Dr Cebeci zor şartlar altında devraldığı üniversiteye önemli bir mesafe kat ettirmeyi de başardı. Üniversitenin 15 bin öğrenciye ulaştığını hatırlatan Cebeci, “Üniversitemiz 2016 yılından itibaren çok önemli ve zor günler geçirdi. 15 Temmuz darbesi sonrasında rektör ve beraberinde birçok kişi gözaltına alındı. Fakültelerde dekan, Meslek Yüksek Okulunda müdür yoktu. Yaklaşık 2 yıla yakın bir süre üniversitemiz adeta başsız kaldı. 2018 yılının başında görev devraldığımızda önce kurumda moral motivasyon çalışması yapmak, kuruma aidiyetlerini geliştirmek için çalıştık. Çünkü bu personeli toparlayamazsak hiçbir şey yapamazdık. Personeli nihayet topladık. Ama düşünün 5 fakültemiz var. 4 yüksekokulumuz var. Üniversite açılalı 10 yıl olmuş ama bir türlü üniversite olamamış. Biz hızlı bir şekilde 3 yeni fakülte açtık. İstihdam güvenceli bir MYO açtık. Araştırma Uygulama Merkezi, açtık. Öğrenci sayımız kağıt üzerinde 14 bin 750 öğrencimiz vardı. Bunlardan 4 bini kayıt yaptırıp hiç uğramamış. Kayıtlarını sildik. Öğrenci sayısı 10 bine düştü. Bunun sonrasında atağa kalktık ve öğrenci sayımızı arttırmaya çalıştık. 2 yılda sadece kağıt üzerinde değil gerçek olan 15 bine yakın öğrenciye ulaştık. Bunu gelecek yıl daha da arttıracağız. Yabancı öğrenci sayısı 146 kişiydi. Bunu 460 kişiye ulaştırdık” dedi.

“Merkezi Derslik Binası Yapacağız”
Üniversitenin yeni derslik ve bina yatırımlarına ihtiyacı olduğunu da hatırlatan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, “Elbette devletimiz çok ciddi badire ve sıkıntılar yaşadı. Önce 2018 yılındaki yaşanan ekonomik kriz ve sonrasında yaşanan pandemi krizi nedeni ile ülkemizde yatırım yapılamadı. Biz de buna bağlı olarak yatırım alamadık. Açtığımız 3 yeni proje için çare aramaya başladık. Spor Bilimleri Fakültesini bir şekilde başlattık. Sağlık Bilimlerini de Termal ilçemizde bulunan Rehabilitasyon Merkezi binasında başlattık. Termalde bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak yapılan ve sonrasında bize devredilen binayı harekete geçirmek için Kuveytlilerle irtibat halindeyiz. Kuveytli yatırımcılar buraya 30 milyon TL gibi dev bir yatırım yapacaklar. Beraber işleteceğiz. Burasını modern bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine dönüştüreceğiz. Sağlık ve uygulama sistemleri burada yer alacak. Ön protokolü yaptık. Prensipte anlaştık. Ancak pandemi nedeniyle konuyu sonuçlandıramadık. Kısa bir süre içerisinde yeniden temasımızı başlatıyoruz. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemizi de Safranyolu MYO içerisinde belediyeye ait olan binada açtık. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a da teşekkür ediyorum. Bize bu konuda gereken tüm desteği sağladı. Sosyal Hizmet Bölümü 650 öğrencisi ile İktisat Fakültesi içerisinde yer alıyordu. Bu bölümü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesine aktarıldı. Bu bölümü bitiren öğrencilerimizden İktisat Fakültesinden mezun olmak isteyenleri bu fakülteden İnsan ve Toplum Bilimlerinden mezun olmak isteyenleri de buradan mezun edeceğiz. Yeni alacağımız 1. Sınıflarla 4. Sınıfları Safranyolu MYO’da, 2. ve 3. sınıfları da İktisat Fakültesi’nde eğitmeye devam edeceğiz. Bu 3 yeni fakültemizi de faaliyete geçiriyoruz ama ciddi şekilde bir yer sorunu yaşıyoruz. Ama hiç değilse hiçbir fakülteyi dışarıda bırakmadık. Ama elbette ki bu geçici bir çözüm. Onun için de acilen yatırım yapmak zorundayız. AK Parti İl Başkanımız ve milletvekillerimiz de bize destek verdi. Mesleki derslikler binasının yapım iznini aldık. Öyle bina yapacağız ki, bütün birimler ortaklaşa kullanacaklar. Her fakülteye ayrı binalar değil de 52 derslik, konferans salonları ile tüm fakültelere hizmet verecek bir yer yapıyoruz. Dolayısıyla fakültelerin derslik ihtiyaçlarını kısa bir süreliğine de olsa gidermeye çalışıyoruz. Zira İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin şu anda sadece 3 bölümünü açabildik. Kısa süre içerisinde bunun 10 bölüme çıkması lazım. Gelecek yıllarda yeni yatırımlarla bunu geliştirmek zorundayız. Şimdilik bu şekilde çözdük” şeklinde konuştu.

TeknoPark son aşamada
Yalova’nın yıllardır hayalini kurduğu TeknoPark için tüm hazırlıkların tamamlandığına vurgu yapan Rektör Cebeci, “Önümüzde daha çok yapılacak iş var. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası da iyi yerlerde görev almalarını istiyoruz. Bunun için Tusaş’la, TAİ ve TEİ tesislerinde Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin uygulamalarını başlattık. Uygulamaya giden öğrenciler mezun olunca da orada işe devam edecekler. Tersanelerle de anlaşmalarımız var. Yine OSB’lerin kendi yapısına uygun istihdam garantili MYO’lar açacağız. TeknoPark çalışmamız son aşamasına geldi. İlimizde üniversitemizin öncülüğünde bir tekno park kuruyoruz. Sanayi bakanlığına başvurumuzu yaptık. Karar bekliyoruz. 50 dönümlük arazide yerini de hazırladık. Orada AR-GE çalışmaları yapılacak.

Kongre merkezinin hazırlıkları bitti

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Çiftlikköy ilçesindeki Etibank Tesislerinin bir kongre merkezine dönüşmesi gerektiğini dile getirdi. Buna yönelik planlamaların tamamlandığını belirten Cebeci Türk Dünyası Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İslam Dünyası Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi için kazmanın 1-2 yıl içerisinde vurulacağı müjdesini de verdi.
Çiftlikköy İlçesinde bulunan Etibank Tesislerinin Yalova Üniversitesi’ne devri sonrasında düğmeye basan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, bu alanın bir kongre merkezine dönüştürülmesi için düğmeye bastı. Burada Türk Dünyası Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İslam Dünyası Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin de kurulacağının altını çizen Cebeci, “Elimizde şu anda çok komplike bir proje var. Etibank Tesisleri üzerinde Türk Dünyası Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İslam Dünyası Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni kurmak istiyoruz. Burada çok amaçlı bir kongre merkezi de yapılmalı. Burası şehrin değeri olacaktır. Ben herkesin bu projemize sahip çıkmasını istiyorum. Bizim de gücümüz bir yere kadar yetiyor. Şehrin de bize sahip çıkması lazım. Eğer şehir bizleri sahiplenmezse bir noktadan sonra kısıtlı imkanlar nedeniyle durmak zorunda kalırız. Bu araziyi en verimli şekilde planlıyoruz. Orasını Türkiye için yüz akı bir kuruma dönüştürelim. Bu merkezlerin kuruluşlarını yaptık. Kararnameleri ve yönetmelikleri de çıktı. Şimdi buralara uygun yöneticilerin atamalarını yapacağız. O araziye 1-2 yıl içerisinde kazmayı vuracağız. Kongre merkezi için de dosyaları hazırlıyorum. Biz bu dosyayı ilin valisi ve vekillerinin Cumhurbaşkanına götürüp, ‘Bu kongre merkezini Yalova’ya istiyoruz’ demelerini bekliyorum. Hayal gibi geliyor ama bunlar gerçek” dedi.

Tıp Fakültesi için ilk toplantı
Yalova’nın en büyük hayallerinden birisi durumundaki Tıp Fakültesi için de bu Cuma günü önemli bir toplantı gerçekleştirilecek. Bu konuda da bilgi veren Cebeci, “Yalova Üniversitesi çok iyi bir yol da ilerliyor. Önümüzdeki Cuma günü bir toplantı yapacağız. Milletvekilleri, belediye başkan vekili ve siyasilerin katıldığı toplantıda bu ile bir Tıp Fakültesi kazandırmak için neler yapılmalı onları konuşacağız. Hazır şu anda Yalova’da 400 yataklı bir hastane yapılıyor ve bu bitmek üzere. Ben bunu Sağlık Bakanına teklif ettim. Geri dönüş olmadı. Ama istiyorum ki biz Sağlık Bakanlığına bir heyetle gidelim ve Tıp Fakültesi için onay alıp Hastaneyi de uygulama ya da araştırma hastanesi olarak üniversite ile birlikte çalıştıralım. Böylece Yalova’ya ayrı bir yatırım gerektirmeden bir Tıp Fakültesi de kazandırmış oluruz. Hem hastanemiz üniversitenin bilimsel desteğine sahip olmuş olur. Hem de ilimiz bir Tıp Fakültesine kazanmış olur. Bu da gündemimizde. Bu konuda ben de öncülük edeceğim.
Yalova’nın geleceği ne sanayi de ne de tarımda. Yalova’nın geleceği eğitim ve turizmde. Biz eğer Termal’de Fizik Rehabilitasyon Merkezi, Çiftlikköy’de Kongre Merkezi ve Yalova merkezde de Tıp Fakültesini hayata geçirebilirsek Yalova ciddi bir atağa kalkar. Bu sayede Yalova’ya önemli bir ilerleme sağlamış oluruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.