Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Safran Deresi’nin İlginç Misafiri

Safran Deresi’nin denizle buluştuğu dere ağzında beslenen Gri Balıkçıl kuşunu gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2020 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Safran Deresi’nin İlginç Misafiri

 Çok utangaç ve ürkek bir kuş türü olarak bilinen Gri Balıkçıl ilimizde çok sık görülmez.

Safran Deresi ilginç bir konuk ağırladı. Afrika kökenli bir kuş olarak bilinen Gri Balıkçıl ülkemizde belli bölgeler dışında çok sık gözlemlenmiyor. Ancak Safran Deresi’nin denizle buluştuğu nokta olan dereağzı bugün bir Gri Balıkçıl’ı konuk etti. Burada bir süre beslenen kuşu fark edenler şaşkın gözlerle bu kuşu izlediler. Bazı vatandaşlar ise kuşun fotoğrafını çekerek bu anı ölümsüzleştirmeyi tercih ettiler. Bir süre beslenen kuş vatandaşların ilgisinden rahatsız olarak bölgeden uzaklaştı.

Gri Balıkçıl
Gri balıkçıl (Ardea cinerea), balıkçılgiller (Ardeidae) familyasına ait bir kuş türüdür. Leyleksigiller takımından balıkçıgiller familyasına bağlıdır. Büyük bir kuş olup 90-100 cm uzunluğunda, 175-195 cm kanat açıklığı ve 1-2 kg ağırlığındadırlar. Kuş tüyü, yukarısı büyük ölçüde gri ve aşağısı kirli beyazdır. Tür iç kısımlardaki geniş nehirlerde, dar ırmaklarda, akarsu kıyılarında, suni havuzlarda, balık havuzlarında, bataklıklarda, taşkın su ovalarında, saz bataklıklarında, pirinç tarlalarında ve diğer sulamalı alanlarda, havzalarda, hendeklerde, kanallarda, iç deltalarda, adacıklarda bulunur. Yuva başarılı yılların ardından tekrar kullanılabilen, genellikle 50 m’ye kadar uzun bir ağacın tepesine yerleştirilen sabit bir platformdur, fakat ayrıca yerde veya yamaç kenarlarında, saz yataklarında ya da çalılıklarda olabilir. Saz yataklarında yuvalar sazlardan yapılmış olabilir, ve yer yuvaları küçük taşlar ve molozlarla çevrelenmiş çukurlarda olabilir. Tür yaygın olarak koloniler halinde yuvalanır, ve yuvalanma alanları tipik olarak tercih edilen beslenme alanlarından 2-38 km ( uçma mesafesi) uzağa yapılmıştır. Ara sıra daha yükseklerde üremesine rağmen, deniz seviyesinden 500 hatta 1,000 m yükseklere kadar görünebilir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.