Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Öğrenciyi Üniversiteye Bağlamaya Çalışıyoruz”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci kampüs içerisinde oluşturulan her yapının, atılan her adımın altında öğrenciler için yaşanılabilir bir kampüs oluşturmanın ve onları üniversiteye bağlamaya çalışmanın yattığını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Öğrenciyi Üniversiteye Bağlamaya Çalışıyoruz”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Suat Cebeci kampüste yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kampüste sadece eğitim binalarının değil öğrencilerin sosyal yaşamına imkan tanıyacak çalışmalar da yaptıklarını belirten Cebeci bunların temelinde ise öğrenciler için yaşanılabilir bir kampüs oluşturma çabasının yattığını söyledi. Cebeci, “Ben göreve geldikten sonra burada 4 bin öğrencinin kaydını sildik. Çocuk gelmiş, kayıt olmuş ve gitmiş. Bir daha buraya uğramamış. Oysa Yalova güzel ve lokasyonu iyi olan bir yer. Ama gelip önünde üniversite diye bir şey bulmayınca çocuk kayıt sildirip gitmiş. Hayal kırıklığına uğramış. Ben buraya dikkatleri çekmek istediğimde de beni eletirdiler. Ben ne dedim, ‘Köprü Altı Üniversitesi’ dedim. Oysa bizim burayı cazip hale getirmemiz lazım. Bugün tüm çalışma ve çabalarımızın altında bu yatıyor. Üniversitenin denize bakan alanını yeşilliklerle dizayn edilmiş bir gezi alanına dönüştüreceğiz. Buraya oturma alanları oluşturacağız. Çocuklarımız burada oturacak, gezecek, ders çalışacaklar. Attığımız her adımın altında öğrencileri Yalova Üniversitesi’ne bağlamak yatıyor.  Yine üniversiteye ait 3 dönüm arsayı da KYK’ya devrettik. Bunda da çok isabetli davrandığımızı düşünüyorum. Orada 650 öğrencilik bir yurt oluşturuldu. Bu öğrencilerimiz açısından bir tercih sebebidir. İleride bu sayı bin 500’e çıkacak. Öğrenci o yurttan yürüyerek üniversiteye geçebilecek. Kampüsü onlar için yaşanılabilir bir alana dönüştürüyoruz. Yalova Belediyesi ile de kampüste yeşillendirme ve peyzaj çalışması yapacağız. Yaşanılabilir bir kampüs oluşturmakta bir hayli mesafe aldık” dedi.

Cami de bir ihtiyaçtı
Kendisini üniversite kampüsünda inşa edilmeye başlayan cami üzerinden de eleştirdiklerini hatırlatan Cebeci bunun da bir ihtiyaç olduğunu hatırlattı. Çevrede öğrencilerin ve üniversite personellerinin namaz kılmasına imkan tanıyan bir cami olmadığının altını çizen Cebeci, “Bazı çevrelerden üniversitenin bu kadar yükü varken neden bir cami yapmaya başlıyorsunuz diye bizi eleştirenler oldu. Benim İlahiyatçı kimliğimi de hesaba katarak, ‘İlahiyatçı böyle yapar’ diyorlar. Oysa mesele öyle değil. Üniversitemiz bünyesinde bir dernek kuruldu. Bu dernek marifetiyle inşasına başlandı. 500 bin TL Diyanet İşleri Başkanlığımız verdi. Diğer kurumlar ve hayırseverlerin de destekleriyle bu cami yapılıyor. Ancak kampüste de bir camiye ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır. Yakınımızda ve çevremizde cami yok. Cuma günü namaza gidecek yer bulamıyoruz. Şu anda pandemi dolayısıyla öğrenci olmasa da burada bir sürü personel var. Ama pandemi süreci geçtiğinde öğrencilerin de namazlarını kılacakları bir yere ihtiyaçları olacak. Özellikle kız öğrencileri için cami sadece ibadet ettikleri bir yer değil, gerektiğinde girip sessiz bir şekilde derslerini de çalıştıkları bir yer oluyor. Öte yandan bu caminin altı bir kültür merkezi olacak. Burada öğrenci kulüplerinin çalışmaları, seminerler, kurslar yapılacak. Öğrenci yaşam merkezine de yakın yaptık ki hep içiçe olsunlar. Kampüs içerisinde öğrencilerimize kendilerini geliştirecek imkanları sunmak zorundayız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.