Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2018 Yalova Gündemi

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2018 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2018 08:28

Yeniliğe ve değişime açık insanlar ile doğru ve yerinde gündem oluşur. Altınova’dan Armutlu’ya  kadar dertlerimize derman olacak yeni fikir ve önerilerin gelmesi , ekonomik reformların, istihdamın, ulaşımın, eğitimin, turizmin, sağlığın, kültürel ve sosyal gelişimi sağlayacak, çevresel riskleri minimuma indirecek öneri – çözüm paketlerini getirebilenler gündemi belirleyecektir. İçinden çıkılmaz trafik çilesine merhem olabilecek, üç metropolün arasına kısılmış kalmış şehri , marka şehir haline getirecek kollektif aklın ürünlerini ortaya çıkartacak cesur yürekler gündemi belirleyecek.

Madalyonun diğer tarafında  gündeme gelme yolunu meyve veren ağacı taşlamak olarak görüp bunu maharet sayanlara , kamuoyunun ne denli itibar ettiğini söylemeye gerek yok. Reklamın kötüsü iyisi vardır ama kötü reklamla gündeme gelmeye çalışanlara halk pirim vermez, hele hele karar alıcı ve uygulayıcı olmasını istemez.

2018’te  Yalova gündemi kişiler , sansasyonel haberler değil, Yalova için taş üstüne taşın konduğu, bir çivinin daha çakıldığı iç açıcı haberler olsun. Burada 2019  yerel seçim takviminin de yaklaşıyor oluşu ile kamplaşan ve ötekileşen değil, ortak akılda birleşebilen, çözüm odaklı yaklaşımlara daha fazla ihtiyacımızın olacağını kestirmek zor olmasa gerek. Geçtiğimiz yıl ile ilgili değerlendirmeleri değerli köşe yazarı arkadaşlarımız yapacaklardır gazete ve internet sayfalarında. Hepsinin bakış açısı ve kattıkları elbette birbirinden kıymetli. Aynı gemide ve birlikte yol alan Yalova kervanında, geçmişte yaşananlara beyaz sayfa çekip yeni hedeflere ulaştıracak yaklaşımın hakim olması bizi daha ilerilere götürecektir. Kendisini yenileyememiş, daha da kötüsü yenilenmeye direnen ve bu ihtiyacı hissetmeyenler için 2018 daha zor geçecek.  Kamuoyu beklentisi her geçen gün  yükseliyor  ve bu iletişim hızıyla daha da yükselecek. Kentlilik bilinci burada sosyal medya ile anlık takiple , artık kapalı kapılar ardında karar almayı engelliyor. Ancak şeffaf ve hesap verebilir yönetim tarzı ile nerede olursanız olunuz kollektif hareket edilerek  başarı elde edilebilir.

2017’ ye geriye dönüp bakılması ve çokça değerlendirilmesi gereken konuları zaman içerisinde yine gündeme gelecektir. Gelmesi de gerekiyor. Derslerin alınması, eksik ve hataların tesbit edilmesi  ile daha iyi Yalova’yı inşa etme sorumluluk ve görevinde bulunanların üzerine borçtur. Nerede eksiğimiz ve yanlışımız var diye herkes şapkasını önüne koyarak düşünürse başarı trendinin daha da artacağına inanıyorum. Gelinen nokta ile yetinilirse bu rehavete , rehavette gerilemeye neden olacağı dikkate alınmalıdır. Katılımcı , şeffaf ve hesap veren yaklaşımların daha ağırlık kazanması gerekiyor önümüzdeki süreçte. Yalova gemisinin hızının daha da artması gerekiyor. Aynı gemide olan biz Yalova’lıların da birbirimize olan yaklaşımlarımızı gözden geçirmemiz gerekiyor. Empati ile bakıp pozitif düşünmeye ihtiyacımız var. 2017 yılının son haftalarında gerilen, ben sen kavgasına dönüşen gündem yerine daha yapıcı bir noktada yılın bitmesini  dilerdim. Yapılacak çok şey var. Sade bir vatandaş olarak 2018 yılında Yalova gündeminde  planlar, projeler, geleceğe dönük projeksiyonlar, hedefler konuşulsun istiyorum.Somut tesbitler ve değerlendirmelerin, konuşan ve değerlendiren, hatta çokça yapıcı eleştiriler ile Yalova gündemi oluşsun.En iyi, daha iyiye ancak böyle ulaşılır. Genç beyinler, okuyan beyinler, sizlere çokça görev düşüyor… İletişim ve sosyal medyanın bu denli üst perdeden takip edildiği günümüzde haydi … Yeni bir vizyon getirelim.. Hangi noktada olursa olsun, herkesin katkısı ile bu şehir daha iyi bir noktaya ulaşacaktır. Yaşadığımız şehre bir şeyler katabilmenin ilk adımı böyle atılabilir. Şehrimize farkındalığı sağlamak için ,tüm bakış açılarına ve düşüncelere saygı ve hoşgörü ile bakılabildiği ölçüde ilerleme olur.  Kentlilik bilincini en üst seviyeye çıkartarak katılımcı, yenilenen katılımla ilçemiz, şehrimiz daha iyi bir noktaya gelecektir. Üretmeye, düşünmeye , yazmaya devam  Kazanan Yalova olacaktır merak etmeyiniz.

2018 yılının tüm insanlığın sağlık, mutluluk ve refah içerisinde 2017’ den daha iyi geçmesi temennisiyle tüm okurlarıma saygılarımı sunuyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.