Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütüphane Haftası Kutlandı

Yalova İl Kültür Turizm Müdürlüğü, 55. Kütüphane Haftası dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda bir program gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2019 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Kütüphane Haftası Kutlandı

55. Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Dr. Asya Çağlar’ın katıldığı bir konferans programı düzenledi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Vali Muammer Erol, İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali,, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Halk Kütüphanesi Müdürü Bünyamin Utar yaptı.

Utar, konuşmasında, “Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, bütün insanların hizmetine hiçbir ücret talep edilmeksizin sunulur. Öğrenmenin öğrenildiği, enformasyonun bilgiye dönüştürüldüğü bir yer olarak kütüphaneler; yaşam boyu öğrenmeye dayanan, toplumda öğrenmeyi teşvik edecek ve öğrenme ortamı sunacaktır. Öğrenme ağlarında canlılığın bir etkeni, bilginin toplumsal dolaşımının direği olarak varlıklarını sürdüreceklerdir. Okumanın bize kazandırdığı en önemli yeteneklerden birisi şüphesiz eleştirel okumadır. Nitelikli bilgi ve birikimin en önemli aracı okumadır. O hâlde okumanın da nitelikçe gelişkin ve bilinçli gerçekleştirilmesi gerekir. Okumadaki bilinç dikkat, şüphe ve semantik hâkimiyettir. Her işin olduğu gibi, okumanın ve yazmanın da bir ilmi vardır” dedi.

Kütüphanenin her kesim için önemli görevler üstlendiğini belirten İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali, şunları söyledi: “Okuyan, düşünen, sorgulayan nesillerin yetiştirilmesinde kütüphanelerin önemi büyüktür. Kütüphaneler, insanlık tarihinin her döneminde bilginin toplandığı, korunduğu, organize edilerek, kullanıma sunulduğu merkezler olarak karşımıza çıkmaktadır. Unutulmamalıdır ki içinde yaşadığımız çağda, zenginlik bilginin ürünüdür. Yaşadığımız yüzyılın bilgi ve iletişim ağırlıklı yapısı eğitimin sadece örgün eğitim kurumlarında değil, yaygın eğitim kurumlarında da sürdürülebilir kılınması haline getirilmiştir. Bu nedenledir ki eğitim yaşam boyu devam eden bir yapıya kavuşturulmuştur. Tüm toplumların kalkınmalarının sürdürülebilirliği bu yapının sağlam temeller üzerinde inşası ile mümkün olabilecektir. Bireylerin hayatlarının her dönemindeki bilgi gereksinimlerini karşılamada halk kütüphanelerinin yeri ve önemi oldukça büyüktür. Halk kütüphaneleri bireylerin ve toplumların kalkınması için gerekli ortamı sağlayan kurumlardır. Teknolojinin, bilimin uygulanması sonucu kütüphaneler de değişime ayak uydurmuştur. Ülke olarak daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için okuyan, araştıran, üreten ve düşünen beyinlere ihtiyacımız vardır. Hedefimiz kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması, benimsetilmesi ve bilgiye ulaşımın yaygınlaştırılması için çağımızın gereksinimlerine uygun kütüphaneler modernize ederek, yaşam malzemeleri haline dönüştürülmesini sağlamak, bilgi toplumu olma yolunda bilgiyi, kültürü ve sanatı hayatın merkezine taşımaktır. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın yolu okuma, araştırma, sorgulama ile mümkün olacaktır.”

Konuşmaların ardından Dr. Asya Çağlar, ‘Kelimeler ve Okuma Kültürü’ isimli konferansını gerçekleştirdi. Program, 2018 yılında İl Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap ödünç alan yetişkin ve çocuk okuyuculara ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.