Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kentsel Dönüşüme Hız Verilmeli”

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, Elazığ ve Malatya’da yıkıma ve ölümlere neden olan depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar ve halkımıza başsağlığı diledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2020 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Kentsel Dönüşüme Hız Verilmeli”

Marmara bölgesinde beklenen, “Büyük İstanbul Depremi”ne de değinen Tatar, Yalova’da Kentsel Dönüşüme hız verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem yıkıma ve can kaybına neden oldu. Bu noktada bir açıklama yaparak tüm halkımıza başsağlığı ve sabırlar dileyen İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar Marmara Bölgesi ve Yalova’yı bekleyen tehlikeye de vurgu yaptı. Tara açıklamasında şu sözlere yer verdi, “Cuma akşamı Elazığ’da meydana gelen ve Malatya’da da yıkıma neden olan 6.8 şiddetindeki deprem ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu deprem dolayısıyla Malatya ve Elazığ İYİ Parti il başkanlarını arayarak şahıslarında iki ilimizin vatandaşlarına taziyelerimi ve geçmiş olsun dileklerini Yalova halkı adına ilettim. Daha önce deprem yaşamış olmamız dolayısıyla bir ihtiyaçları olup olmadığını sordum. Bilirsiniz ki yaşanan bu depremi ve onların sıkıntılarını en iyi şekilde biz anlarız. İYİ parti yakın il teşkilatlarımız genel merkezimizin de talimatları doğrultusunda hemen harekete geçerek gerekli olan yardımları ulaştırmaya başlamışlardır. Bizde bu doğrultuda neler yapabileceğimizi ilçe başkanlarımızla bir araya gelerek değerlendirdik. Yalova Belediye Başkanlığımız yardım konusunda hemen harekete geçmiştir. Tüm Yalovalı hemşerilerimizi bu konuda katkı sunmaya davet ediyoruz. Bu deprem bize ülkemizin deprem gerçeğini hatırlatmıştır. Ne yazık ki ülkemizi idare edenler bu konuda gereken önlemleri almamakta ve işin ehemmiyetini kavrayamamaktadırlar. 1999 depreminden sonra konulan deprem vergileri amacı dışında harcanmıştır. O günlerde uzmanlar tarafından İstanbul’un depreme hazırlanması gereken para 10 milyar dolarak hesaplanmıştı. Deprem vergisiyle bunu beş altı katı para toplanmasına rağmen İstanbul için bu paradan tek kuruş harcanmadı. Ama maalesef çarpık ve kaçak yapılaşmayla deprem toplanma alanları yok edilerek yerlerine AVM’ler rezidanslar yapıldı. İstanbul’da olası deprem sonucu ciddi yıkım ve ölümler olacağı uzmanlar tarafından belirtilmektedir. İstanbul Türkiye ekonomisinin bel kemiğidir aynı zamanda 16 milyon insanımızın yaşadığı en büyük kentimizdir. Devlet bir an önce radikal kararlar vererek İstanbul’u depreme hazır hale getirecek çalışmalara başlamalıdır. Güzel kentimiz Yalova’mızda aynı tehditle karşı karşıyadır. Mevcut yapı stokumuzun yaklaşık yüzde 30 ömrünü doldurmuş elli atmış yıllık betonarme binalardan oluşmaktadır. Bir an önce kentsel dönüşüm gerçekleştirilmeli ve bu binalar yıkılarak depreme dayanacak yeni yapılar yapılmalıdır. 1999 Marmara depreminde yaşadığımız o acıları tekrar yaşamamak için bu dönüşümü an önce gerçekleştirmek mevcut yerel ve mülkü idarecilerin görevidir. Tekrar Elazığ ve Malatya ilerimizde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve hayatını kaybeden merhumlara rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum”                                       

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.