İMES OSB’ye, Tosyalı Holding’ten 500 Dönümlük Dev Yatırım

27 Kasım 2020 16:41
İMES OSB’ye, Tosyalı Holding’ten 500 Dönümlük Dev Yatırım

Yılda 6 milyon tonu aşan çelik üretimi ile 3 kıtada 25 farklı tesisiyle global demir çelik şirketleri arasında dünya çapında üst sıralarda ülkemizi temsil eden Tosyalı Holding, Yalova Makine İhtisas OSB’de Tosçelik Boru Üretimi ve Çelik Servis Merkezi kuruyor.

Kurulacak Çelik Servis Merkezinde, Tosçelik İskenderun tesislerinde üretilip bölgeye getirilen rulo saclar işlenerek otomotiv, savunma ile beyaz eşya ana ve yan sanayine yönelik boru ve profil üretimi yapılacak.

Yerli, yenilikçi ve yeşil OSB viz­yonuna uygun olarak, İskenderun demir çelik tesislerinde imal edi­len çeliğin, Yalova’da şekillendirilip yüksek katma değerli ürün haline gelerek, milli ve yerli otomotiv ve savunma sanayimize hizmet ver­mesi hedefleniyor.

1 milyarlık yatırımla yan sanayi­siyle birlikte bölgede 2 bine yakın istihdam sağlaması beklenen üre­tim tesisi Yalova Makine İhtisas OSB içerisinde yer alacak.

Kaynak : www.yalovamiz.com

Yorumlar (0) / Onay bekleyen (0)

Yorumunuz site yönetimi tarafından kontrol edildikten sonra görünecektir.

Yorum Ekle