Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin İnşaat Mühendisleri Baret Taktı

Yalova Üniversitesi tarafından organize edilen Baret Takma Etkinliğinde geleceğin inşaat mühendislerine baretlerini Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan birlikte taktılar.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2022 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Geleceğin İnşaat Mühendisleri Baret Taktı

Yalova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Yalova Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından organize edilen Baret Takma Etkinliği, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, YTSO Başkanı Tahsin Becan, rektör yardımcıları, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Yapı Kulübü (YÜYAP) Başkanı Sueda Çengelci yaptı. Sözlerine bölümün gelişimine katkı sunan herkese teşekkür ederek başlayan Çengelci, “Bu etkinliğimizde inşaat mühendisliğinin sembolü olan Baret’in mesleğe yeni katılacak olan arkadaşlarımıza takdim edilmesi için bir araya geldik. Bu etkinlik sayesinde öğrenci arkadaşlarımızın mesleğe olan heyecanlarını arttırmak, bölümümüzü ilimiz genelinde tanıtmak ve meslek büyüklerimizle arkadaşlarımız arasındaki bağları kurmayı hedefliyoruz” dedi.

“Geleceğin mühendis ordusunu yetiştiriyoruz”
Çengelci’nin ardından kürsüye gelen, Yalova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Muhammet Çelik ise geleceğin mühendis ordusunu yetiştirme gayesinde olduklarını dile getirdi. Çelik konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi, “4 yıl önce Yalova Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan İnşaat Mühendisliği Bölümü her geçe yıl güçlenen yapısıyla 215 lisans öğrencisine hizmet vermeye devam etmektedir. Kuruluş aşamasında yoğunluk ardından da 2 yıl süren Pandemi süreci nedeni ile Baret giyme etkinliğimizi yapmak bugüne nasip oldu. Baret her ne kadar iş güvenliği ile ilgili ekipman olsa da artık İnşaat Mühendislerinin sembolü durumundadır. Bu vesile ile hem öğrenci arkadaşlarımızı müstakbel meslekleri ile bağlarını kurmak, hem de bölümümüzün gecikmiş açılışını yapmak için toplandık. Yalova bir ağaç dalı nedeni ile bir binanın yer değiştirdiği Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın çevreci düsturunun gözler önüne serildiği şehirdir. Biz de bu düsturdan yola çıkarak öğrencilerimize öncelikle çevreci olma yetisini kazandırmaya çalışıyoruz. Milletimizin bin yıl sonra gelecek olan nesillerini düşünen, hatta onlar için hazırlık yapan mühendis ordusunu yetiştirmek temel gayemizdir”

“Yalova’nın çok ciddi mühendislik sorunları var”
Konuşmasında Yalova ile ilgili bir değerlendirmeye de yer veren Yalova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Muhammet Çelik,  “İlimiz başta deprem olmak üzere heyelan, su, sel baskınları gibi çeşitli afetlerin yaşandığı bunun yanısıra yapı stokunun artık eskimiş olduğu, zemininde sıvılaşma problemleri yaşayan, eskiden su şehri olmasına rağmen günümüzde artık bazı aylarda su sıkıntılarının çekildiği, dolayısıyla da çok ciddi mühendislik problemlerinin yaşandığı bir şehir. Biz İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak sadece yeni inşaat mühendisleri yetiştirmek değil, Ayrıca ilimizin bu problemlerine de çözüm arayan akademik bir bilinçle hizmet vermeye devam etmekteyiz” dedi.

“Oluşturacağınız eserler kültürümüzü gelecek nesillere ulaştıracak”
Baret Takma Etkinliğinde Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı da söz alarak katılımcılara hitap etti. Geleceğin mühendislerinin oluşturacağı yapıların bizden sonraki nesillere ulaşacağının altını çizen Bahçekapılı, “Biz köklü bir medeniyete sahibiz ve bunun ilk aşaması bir medeniyet tasavvuruna sahip olmanız. Bu tasavvurun da somutlaşacağı yerlere ve alanlara sahip olmanız lazım. Bu tasavvurun neticesinde hüküm sürdüğümüz her bir alanda çok önemli eserlere imza attığımızı görüyorum. Anadolu’da da Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerinde ülkemizin her yerinde çok ciddi eserler bıraktık. Bunlar toprağa ekilmiş tohumlar gibiler. Bunların her biri geçmişten bugüne büyük bağlar sağlarken, geleceğe de bizim medeniyetimizin aktarılmasını sağlamaktadır. Bu eserlerin kalmasını dün Mimar Sinan’lar, Mimar Kemalettin’ler, sağladılar bugün ve bundan sonra da siz bu güzel eserleri ülkemize ve bizden sonraki nesillere kazandıracaksınız. Sahip olduğumuz bütün değerleri ülkemizden başlayarak dünyanın neresinde varsa gezin. Kendi kültürümüzün eserlerini ülkemizde ve yakın coğrafyada incelemesi onlardan esinlenerek yeni eserler üretmesi son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ise Yalova üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri adına başarılı öğrencilere baretlerini Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ve sektör temsilcileri birlikte taktılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.