Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınarcık Myo’da Kadına Yönelikte Şiddetle Mücadelede Semineri

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Toplumsal Dayanışma” adlı seminer gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2022 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Çınarcık Myo’da Kadına Yönelikte Şiddetle Mücadelede Semineri

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Yalova Üniversitesi Kadın Ve Aile Araştırmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay; Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ŞÖNİM Yöneticileri, meslek elemanları ve ŞÖNİM biriminden Sosyolog Cennet Ertürk konuşmacı olarak katıldı. Seminer kapsamında; kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal dayanışma nasıl olmalı gerekliliğine vurgu yapılırken kadına yönelik şiddet sürecinin birey, aile ve toplum üzerindeki etkileri değerlendirildi.

Seminerde konuşmacı olarak söz alan YÜKAM Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay şiddet kavramından, şiddet türlerinden, kadına yönelik şiddeti önlemede sosyal politikanın işlevlerinden, şiddetle mücadelede yer alan kanun ve mevzuatlardan bahsederek özellikle şiddete eğilimi olan bireylerin profillerine dikkat çekti. Sözlerine dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen kadına yönelik şiddet olaylarının istatistiklerine değinen Oktay, şiddeti önlemenin bir aracı olarak KADES uygulamasının herkes tarafından ve özellikle kadınlar tarafından kullanılması üzerinde durdu.

Bir diğer konuşmacı olarak Yalova ŞÖNİM Birimi’nden katılan Sosyolog Cennet Ertürk ise, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi olan kadınların izlemesi gereken yollardan bahsederek

ŞÖNİM ve Kadın Konukevlerinde sağlanan hizmetlerine değindi. Etkinlik kapsamında Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü öğrencileri tarafından bir stant açıldı. Bu stantta özellikle erkek öğrencilerin farkındalığının artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

Kapanış konuşmasını yapan Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü öğretim görevlilerinden olan, ayrıca toplumsal cinsiyet ve kadın, aile, çocuk alanlarında akademik çalışmaları bulunan Öğr. Gör. Zülal Şahin ise, kadına yönelik şiddetle mücadeledeki gerekçeleri aktardı. Bu gerekçeler olarak; onurlu ve insanca yaşam, cinsiyet eşitliği ve sistemlere, gruplara ve insan ilişkilere duyulan güven ihtiyacını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.