Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Belediye Logosuna Yürüyen Köşk’ü Koysun”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci logo konusunda sitem etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2019 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Belediye Logosuna Yürüyen Köşk’ü Koysun”

Cebeci, “Belediye logosuna Yürüyen Köşk’ü koymuyor, buna kimse ses çıkartmıyor. Üniversite koymayınca kıyamet kopuyor” dedi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci Yalova Üniversitesi ve logo konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cebeci göreve geldiği günden beri kendisine logonun değiştirilmesi yönünde bir baskı olduğunu dile getirdi. Cebeci, “Logonun değiştirilmesinden çok, Yürüyen Köşk’ün logo olarak kabul edilmesi talebi var. O talep olmasa kimse üniversitenin logosu ile ilgilenmeyecek. Ben geldiğimde ilk fark ettiğim şey de bu talep oldu. Ben ilk basın toplantımızda bu yönde gelen bir soruya da gündemimizde bu konu yok dedik. Bu kamuoyunda değiştirmeyeceğim şeklinde algılandı. Belediye burasının temsili noktasında ilin yegane kurumudur. Seçimle gelen, ili temsil eden, ilin her şeyinden sorumludur. Belediye logosuna Yürüyen Köşk’ü koymuyor, buna kimse ses çıkartmıyor. Üniversite koymayınca kıyamet kopuyor. Üniversite Universal bir yapıdır. Yalova’nın değerleri elbette üniversite için önemlidir ama üniversite yöresel kalıplara sıkıştırılamaz. Değiştirecek misiniz derseniz evet logoyu değiştireceğim. Ama hemen logoyu kaldır Yürüyen Köşkü oraya koy da olmaz. Üniversite biraz rayına girsin ondan sonra değiştiririz. Bunu aceleye getirmeden yapacağız. Yalova’nın değerlerini sıralayacağız. Bu değerleri içinde barındıracak bir kompozisyonu logo olarak üniversitemize belirleyeceğiz” dedi.

“Üniversiteyi daha üst noktalara taşıyacağız”
Yalova Üniversitesi’nin daha iyi yerlere gelmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını da dile getiren Rektör Cebeci, “Ben geçmişin eleştirisini yapmak taraftarı değilim. İleriye bakmak zorundayız. Yalova Üniversitesi birlikte açıldığı diğer üniversitelerden de geride kalmış. Bu da bir gerçek ve tüm açıklığı ile ortada. Yani Yalova gibi önemli bir kentin üniversitesi bundan çok daha ileri seviyede olmalıydı. Yaşanan bazı sıkıntılar oldu. Bütün kurumları felç eden bir FETÖ travmasını atlattık. Belli ki bu travma Yalova Üniversitesi’nde çok daha etkili olmuş. Üniversiteyi felç etmiş diyebilirim. Bugüne kadar istediği yerde olmaması bundan sonra da olamayacağı anlamına gelmez. Bundan sonra ilk işimiz Yalova Üniversitesini daha üst noktalara taşımak. Yalova yönetiminde olanların dışarıdan gelip gitmesini en büyük sorun olarak tespit ettik. Uzaktan kumanda ile üniversite gibi bir kurumun yönetilmesi zor. Ben rektörlüğe atandığımın ertesi günü Yalova’ya taşındım. Hafta sonunda bile Yalova’dan ayrılmıyorum. Adapazarı buraya çok yakın evimi kapatmadık. 2-3 haftada bir günlüğüne gidip geri geliyoruz. Üniversitemizde yapılacak çok iş var. Bizde bunları yapmak için buradayız. İstikrarsız bir dönemden sonra kalıcı bir rektör olarak bize tanınan süre içerisinde buradayız. Planlarımızı da bu mantıkla yapıyoruz. 4 yıl içerisinde üniversitemiz çok daha güzel yerlere gelecek. Bunu hepimiz göreceğiz” şeklinde konuştu.

“Öğrenci sayısı düşen tek üniversiteyiz”
Yalova Üniversitesi’nin Türkiye’de öğrenci sayısı düşen tek üniversite olduğuna da dikkat çeken Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, “Üniversitemizin öğrenci memnuniyeti çok kötü. Türkiye’de öğrenci sayısı düşen tek üniversite biziz. 2018 yılında 500 öğrenci azalmış. 15 bin öğrenci 14 bin 500’e düşmüş. 2019 yılı itibarı ile öğrenci sayımız 14 bin 850 kişi. Ama ben önümüzdeki sene bu sayının artacağına inanıyorum. 2-3 yılda öğrenci sayımız 20 bine kadar çıkacak. Çünkü yeni fakülteler, yüksekokullar ve programlar açıyoruz. Öğrenci almayan programları gözden çıkartıyoruz. Öğrencinin bu üniversiteye gelmesi için ortaya bir sebep koymamız lazım. Burada en önemli sebep kampüstür. Çok güzel bir yerde kampüs kurulmuş olmasına rağmen birçok yanlışlıklar olmuş. Binalar tepenin arkasında bir çukura yerleştirilmiş. Kampüs öğrenciye bir şey vermiyor. Öğrencinin gezebileceği, çıkıp arkadaşı ile sohbet edip çay içebileceği bir yer yok.  İlk işimiz bunu düzeltmek olacak. Bu anlamda planlamalarımızı yaptık. Önümüzdeki öğretim yılına kadar çok modern bir kafeterya projesi yaptık. İhalesini yapacağız. Kampüsün içerisini düzenleyeceğiz. Girişini, gezi alanlarını ve kampüsün diğer bölümlerini gerçek bir kampüse benzetmek için ne gerekiyorsa yapılacak. Öğrencilerimizin kampüste mutlu olacağı bir ortam oluşturacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.