Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“2022 Yılı Sonunda 704 Konutun Yapımı Başlayacak”

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Bağlarbaşı Mahallesi’nde Kentsel Dönüşümün fillen başladığını dile getirdi. Tutuk 2022 yılı sonunda 704 konutun yapımına başlanacağı müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2022 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“2022 Yılı Sonunda 704 Konutun Yapımı Başlayacak”

Yalova’nın kanayan yarası haline dönüşen Bağlarbaşı Mahallesi’nin Kentsel Dönüşümü nihayet başladı. Hak sahiplerinin yüzde 95’lik bölümü de bölgede Kentsel Dönüşümü istiyor. Bu kapsamda şu ana kadar 55 bina yıkım için belediyeye başvuru yaptı. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, mahallenin 2 ya da 2,5 ay içerisinde boşaltılacağını ifade ederek birilerinin oluşturmaya çalıştığı algının yanlışlığının da kısa süre içerisinde ortaya çıkacağını ifade etti. 2022 yılı sonunda konutların yapımına başlanacağını da dile getiren Tutuk, “Kentsel Dönüşüm Yalova’mızda artık başladı. Bu konuda polemik yapanlara kimse aldırış etmesin. Vatandaşlarımızın yüzde 95’i Kentsel Dönüşüm’ü istiyor. Uzlaşma oranlarımızla da bu oranları geçtik. Tüm tapular artık TOKİ’ye tescillendi. Artık vatandaşlarımız kaç daire hakkı varsa o kadar hak sahibiler. Dolayısıyla fillen başlayan Kentsel Dönüşüm’den dönüş yok. Halkımız bu konuda yanlış algı oluşturmaya çalışan, halkın kafasını bulandırmaya çalışanlara itibar etmesinler. Biz Kentsel Dönüşümün 2022 yılı sonunda başlamasını öngörüyoruz. 704 konutun ihalesi yapılarak 2022 yılının sonuna kadar inşasına başlanacak. Yani 2 ya da 2,5 ay içerisinde vatandaşlarımız mahalleyi boşaltacaklar. Şu ana kadar 55 hak sahibi binasının yıkımı için başvuruda bulundu. Bunların yıkımına da başladık. Geri kalanlar da bu süre içerisinde mahalleyi boşaltacaklar ki TOKİ ihaleyi gerçekleştirip 704 konutun inşasına başlasın” dedi.

Konteynır kent kurulacak
Kiralık ev bulmakta zorlanan hak sahipleri için konteynır kent kurma çalışmalarına da başladıklarını ifade eden Tutuk, “Biz tüm vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Bu anlamda kiraya çıkanlar buraya gidecek. Ama kiralık ev bulamıyoruz diyenlere de konteynır evler ayarlıyoruz. Ama konteynır evlere isteyenler gidecekler. Mahallemizde 430 hak sahibi var. Bunların hepsi konteynır istemiyor. Ekiplerimiz kaç kişinin konteynır talebi olduğunu belirliyorlar. Talepler netleştiğinde konteynır kent kuracak ve hak sahiplerimizi buralara yerleştireceğiz. Ancak konteynır kentte oturanlara kira yardımı yapılmayacak. Bir ya da 2 ay içerisinde konteynır kentimizi oluşturacak ve mahalleyi tamamen boşaltarak binaların yıkımına başlayacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.