Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2012, Kadın Kanserleri Yılı

Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, 2012 yılının Kadın Kanserleri Yılı olarak kabul edildiğini söyledi. Müdür Daştan, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğuna dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
2012, Kadın Kanserleri Yılı

Türkiye’de her yıl 20 bin kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu hatırlatan Daştan, “Ne yazık ki olgularında büyük bir bölümü geç evrelerde teşhis edilmektedir” dedi.

Ali Daştan, yazılı açıklamasında diğer genital kanserlerin de öncelik gösterilmesi kanserler olduğuna vurgu yaptı. Servikal kanserlerin halen önde gelen önemli ölüm nedenleri arasında yer aldığına işaret eden Müdür Daştan, şöyle devam etti: “Genital kanserler arasında en ölümcül olanı ise yumurtalık (over) kanseridir. Over kanserleri de kadınlarda en sık görülen ilk 10 kanser arasında yer almaktadır. Genital kanserler arasında önemli diğer bir kanser de endometrial kanserlerdir yani rahim kanserleridir. Batılı ülkelerde kadınlarda en sık görülen genital kanserler endometrial kanserler olup ülkemizde de yine en sık görülen ilk 10 kanser arasındadır”

Daştan, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle eğitim faaliyetlerini kadın kanserleri konusunda halkı bilgilendirme üzerinde yoğunlaştırdıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.