Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1000 Okul Projesi Hız Kesmiyor

Mesleki eğitimde kalitenin arttırılmasını amaçlayan, “Mesleki Eğitimde 1.000 Okul Projesi” Yalova’da da hız kesmeden sürdürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2021 08:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
1000 Okul Projesi Hız Kesmiyor

1000 Okul Projesi kapsamında eğitim ortamlarının verimli kullanılması amacıyla proje okullarının paydaşlarıyla iş birliği çalışmaları devam ediyor. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarım alanının üretim seralarında öğrenci, usta öğreticiler, alan öğretmenleri BİLSEM öğretmenleri ve öğrencileri ile fide dikimine hazırlık, fide dikimi ve saksıya aktarma çalışmaları yaptılar. Yaşayarak ve yaparak öğrenme faaliyetleri, proje okulları ve paydaşlarının iş birliğinde salgın tedbirlerine uyarak devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Yalova’da da uygulanan proje ile ilgili amaçlar ise şu şekilde özetleniyor; “Projenin odağında, mesleki eğitimde son yıllarda yaşanan iyileşmenin tüm meslek okullarımıza yaygınlaştırılması ve mesleki eğitimin kalitesinin artırılması yer alıyor. Oldukça kapsamlı bir proje. Proje, Yalova'da ki Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinden bin mesleki ve teknik Anadolu lisesini kapsıyor. Proje süresini bir yıl olarak belirlendi. Okulların seçiminde öğrencilerin devamsızlık oranı, akademik başarı oranı, sınıf tekrarı yapan öğrenci oranı ve örgün eğitim dışına çıkan öğrenci oranı gibi kriterler kullanıldı. Proje kapsamında bu okullarımızı çok-boyutlu desteklenecek. Proje sonunda bu okullarda ciddi iyileşme sağlayacağı düşünülüyor. Böylece mesleki eğitimin kalitesini tüm okullarda artırmış olacak. Mesleki eğitimde kalitenin artması dolaylı olarak eğitim sistemimizin kronik bir sorunu olan okullar arası başarı farkının azaltılmasına da katkıda bulunacak”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.